Følg Politihøgskolen

Slik er søkertallene fra politidistriktene

Pressemelding   •   mar 21, 2017 12:20 CET

Politihøgskolen har fortsatt høye søkertall. Her er søkertallene fra politidistriktene sammenlignet med 2016.

Ved fristens utløp 1. mars hadde 4874 søkt opptak til bachelor i politiutdanning. 3763 hadde Politihøgskolen som førsteprioritet. Søkertallene for 2017 er det tredje høyeste Politihøgskolen har hatt.

Det første året søkertallene ble sammenfattet inn i de 12 nye politidistriktene var i 2016. Det er derfor i år første gang det foreligger sammenlignbare tall for den nye strukturen. Nedgangen i det totale søkertallet (nær 14 prosent) fra 2016 til 2017 gjenspeiler seg naturligvis også i tallene for de enkelte politidistriktene.

Det er færre søkere fra alle distrikter bortsett fra Finnmark, som har like mange søkere som i fjor. På samme måte som tidligere, er det også i år til dels store variasjoner i søkertall fra distriktene. Slik vil det alltid være siden søkergrunnlaget, basert på demografiske forhold, er ulikt i de forskjellige distriktene.

- Interessen for ulike utdanninger og regional interesse vil naturlig variere fra år til år. Vi kan ikke forvente at antallet søkere til politiutdanningen bare vil fortsette å stige, slik vi har sett over flere år. Søkertallene viser at politiutdanning fortsatt er et populært utdanningsvalg. Det gjenstår dessuten å se på utviklingen i den totale søkerinteressen for høyere utdanning, sett i forhold til søkertallene for Politihøgskolen, sier seksjonsleder for opptak og rekruttering, Ann-Lisbeth Framaas.

Høyt antall førsteprioritetssøkere
77 prosent av alle som har søkt Politihøgskolen har studiet som sitt førstevalg. Det aller viktigste for søkerne er å komme inn på studiet, uavhengig av studiested.

Nesten halvparten av førsteprioritetssøkerne har fortsatt Oslo som sitt foretrukne studiested. Det er kun mindre endringer i søkerinteresse til de ulike studiestedene sammenlignet med fjoråret.

- Årets søkertall gir et godt utgangspunkt for den videre opptaksprosessen. Vi ønsker å ha et solid antall kvalifiserte søkere som konkurrerer om det endelige opptaket til studieplassene, og det har vi alle muligheter til også i årets opptak, sier Framaas.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy