Følg Politihøgskolen

Kritisk søkelys på beredskap

Pressemelding   •   mar 31, 2017 10:05 CEST

STATUS BEREDSKAP: Eirik Rosø er klar for å sette søkelyset på status for beredskapen i Norge, sammen med Forsvarets høgskole og Høgskolen i Innlandet. Foto: Sveinung Uddu Ystad

Politihøgskolen, Forsvarets høgskole og Høgskolen i Innlandet arrangerer 25. og 26. april en konferanse med et åpent og kritisk søkelys på situasjonen for beredskap i Norge.

Beredskapskonferansen har fått tittelen «Samhandling i beredskaps-Norge - nå og i fremtiden», og er en nasjonal arena for nøkkelpersoner i det operative beredskaps-Norge. Stedet er Høgskolen i Innlandet, Campus Elverum, Terningen Arena. Både fremgang og utfordringer etter 22. juli 2011 skal debatteres.

Seksjonsleder Eirik Rosø ved Operativ seksjon, Politihøgskolen, er tydelig på ambisjoner og tilnærming:

- Gjørv-kommisjonen påpekte ressursene som ikke fant hverandre. Som utdanningsinstitusjoner ønsker arrangørene å sette et kritisk søkelys på hvordan situasjonen er i dag. Vi ønsker å ta vår del av ansvaret for å samle og spre kunnskap om norsk beredskap og krisehåndtering. Politihøgskolen er opptatt av å bidra til tydelige rolleavklaringer og samarbeid mellom alle relevante aktører innen beredskap og krisehåndtering i Norge.

Omfattende program
Det er et omfattende program som presenteres.

Blant innledere og debattanter finner vi blant annet: Hadia Tajik og leder av Justiskomiteen og Anne Karin Lande Hasle, som nettopp la frem Bevæpningsutvalgets rapport.

Den nye bistandsinstruksen settes under lupen av dekan Kjell Inge Bjerga, Forsvarets høgskole, politiadvokat/ph.d kandidat Kai Spurkeland, Oslo politidistrikt/Politihøgskolen, politimester Hans Vik, Sør-Vest politidistrikt og Sjef Forsvarets operative hovedkvarter, generalløytnant Rune Jacobsen.

Utdanning av studenter og samhandling belyses av Sjef Forsvarets høgskole, kontreadmiral Louise Dedichen og avdelingsleder Siw H. Thokle, Politihøgskolen.

Påmelding fra media
Også media er velkommen til Beredskapskonferansen 2017. Det oppfordres til påmelding så snart som mulig, til Høgskolen på Innlandet. Kontaktperson for media er Frode Skår: frode.skar@inn.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy