Følg Politihøgskolen

«Høyreekstremisme i Norge» - medieinvitasjon til rapportlansering

Pressemelding   •   okt 15, 2018 13:58 CEST

Media inviteres til fremleggelse av rapporten "Høyreekstremisme - utviklingstrekk, konspirasjonsteorier og forebyggingsstrategier" på Politihøgskolen mandag 22. oktober.

Sted: Politihøgskolen (auditorium 2), Slemdalsveien 5

Tid: Mandag 22. oktober kl. 10:00 – 11:30

Påmelding: Send mail til info@phs.no eller kontakt pressevakt på 488 87 934 innen fredag 19. oktober.

En av erkjennelsene etter terrorhandlingene 22. juli 2011 var at det manglet oppdatert kunnskap om høyreekstremisme i Norge, og at fenomenet hadde endret seg betydelig de siste 10-15 årene. Det dreier seg ikke lenger om rasistiske ungdomsgjenger og nazistiske skinheads, men i hovedsak om voksne personer og miljøer.

De opererer på internett og sosiale medier, men også i noen tilfeller i langt mer organiserte strukturer enn tidligere. De forebyggings­metodene som viste seg effektive overfor de rasistiske ungdomsmiljøene på 1990-tallet og fram til midten av 2000-tallet, har mindre relevans overfor dagens høyreekstremister.

Dette er noe av bakgrunnen for denne forskningsrapporten, som består av fire delprosjekter:

  • Utvikling og utbredelse av høyreekstremisme i Norge 
  • Fra gata til data? Ytre høyres aktivisme på internett og sosiale medier 
  • Konspirasjonsteorier i det ytterliggående høyrelandskapet i Norge
  • Politiets virkemidler og rolle i forebygging av høyreekstremisme 

Forskningsprosjektet er finansiert av Justis- og beredskapsdepartementet, og er et oppdrag til Politihøgskolen. Statssekretær Knut Morten Johansen vil innlede om bakgrunnen for oppdraget. Deretter vil forskerne presentere sine bidrag til rapporten.

Forskerne bak rapporten er tilknyttet Politihøgskolen (PHS), Senter for ekstremismeforskning (C-REX) og Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL‑senteret).

Rapporten tilgjengeliggjøres i sin helhet gjennom Bibsys samme dag, både som trykt versjon og PDF.

For fagpersoner og øvrige med særskilt interesse for tema, utenfor media, kan ønske om påmelding rettes til eilber@phs.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy