Følg Politihøgskolen

Ny politihøgskole bør bygges i Oslo

Nyhet   •   jan 12, 2018 11:15 CET

BEHOV FOR NY SKOLE: Politihøgskolen har behov for nye lokaler til erstatning for dagens løsning på Majorstua i Oslo. Og det bør bli i Oslo. Foto: Sveinung Uddu Ystad

Regjeringens forslag om å flytte Politihøgskolen ut av Oslo har skapt mye debatt. Rektor Nina Skarpenes ved PHS, og Oslo politimester hans Sverre Sjøvold ønsker å mene noe om hvor en ny høgskole skal ligge, og hvorfor.

I et debattinnlegg i Aftenposten, publisert både på nett og papir, skriver de to blant annet:  

Ved en ny lokalisering av Politihøgskolen i Oslo må det legges vekt på faglige og kriminalpolitiske argumenter. Hybelpriser kan vel neppe være noe vektig argument all den tid politiutdanningen i Oslo er den mest populære i landet.

Det fremheves vider at den planlagte utredningen, hvor det ses på konsekvenser, må gå sin gang. Og innlegget avsluttes slik:

Beslutningen om hvor Politihøgskolen skal ligge må baseres på mer enn næringslivsinteresser og private aktører som kan sette opp bygget raskt.

Tomme militærleirer er også uegnede alternativer for en moderne politiutdanning.

Avgjørelsen er viktig for Politihøgskolen, men også for Oslos innbyggere. Erfaringene og resultatene fra Oslo får raskt betydning for hele Norge.

Konklusjonen er at Groruddalen eller Oslo syd er de best egnede alternativeneKommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy