Følg Politihøgskolen

Ny doktorgrad ved PHS

Nyhet   •   sep 11, 2017 11:01 CEST

VEL OVERSTÅTT: Patrick Risan har disputert for ph.d-grad ved UiB.

Patrick Risan disputerte fredag forrige uke for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: «Accommodating trauma in police interviews. An exploration of rapport in investigative interviews of traumatized victims».


- Det var en disputas hvor det gikk veldig ryddig og hyggelig for seg. Opponentene var konstruktive og la godt til rette for en fin dialog. Selv om det var en veldig positiv disputasopplevelse, var det sannelig godt å bli ferdig med det, sa en glad Patrick da det hele var over.

Avhandlingen har tatt utgangspunkt i kvalitative intervjuer av 21 etterforskere som avhørte overlevende etter Utøya 22. juli 2011. Målsetningen var å undersøke og beskrive etterforskernes perspektiver på hvordan de utviklet og opprettholdt kommunikasjon med traumatiserte personer i avhør, et relativt underbelyst tema i den eksisterende forskningen.

Funnene i avhandlingen viser betydningen av at etterforskeren vurderer og tilpasser seg avhørtes utrykk, viser forståelse og aksept for hans eller hennes tilstand, og på ulike måter bidrar til å håndtere smertefulle følelser.

Studien har bidratt med ny kunnskap om hvordan etterforskere bør tilnærme seg traumatiserte personer i avhør, spesielt med hensyn til hvordan vanskelige følelser kan møtes for å skape trygghet og opprettholde kommunikasjonsflyt.

Politihøgskolen gratulerer Patrick med vel overstått disputas!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy