Følg Politihøgskolen

Klar til innsats i politiyrket

Nyhet   •   jun 22, 2018 13:25 CEST

KLAR, FERDIG…: Glade og spente, på startstreken ut i politiyrket. Avgangsstudentene ved politiutdanningen i Bodø fikk en fin markering og gode ord på veien ut i yrkeslivet. Foto: Kristin Svorte

Så var den her, dagen, da årets avgangskull ved Politihøgskolen i Bodø og Stavern fikk sine vitnemål og takket farvel. Tre år med studier er fullført. Nå skal de ut i yrkeslivet, ferske men klare som nyutdannet politi.

Politihøgskolen understreker at de studentene som torsdag 22. juni stolt sto på podiet i Bodø og Stavern er på vei ut i ett av velferdsstatens viktigste yrker. Politiets arbeid for å sikre ro og orden for innbyggerne er en forutsetning for at vi alle skal føle oss trygge i hverdagen.

Politiet har et yrke som ingen andre i samfunnet kan utføre. Politiet har monopol på samfunnets maktanvendelse overfor innbyggerne i fredstid. I talene til studentene i går ble det fremhevet at det påligger de nyutdannede et stort ansvar. De vil være førstelinje og siste skanse, og vil måtte ta tak i oppgaver som ingen andre tar.

Det blir formidlet fra Politihøgskolen at norsk politi er et politi for hverdag, fest og krise. Nå skal ferske politifolk ut for å håndtere hverdagslige hendelser som kan bety mye for de som er involvert. De vil møte fest, som oppdrag ved kongebesøk og ved 17. mai feiringer. Og de kan møte store kritiske hendelser. 

TRE AV – OG PÅ: På geledd i Stavern, nå venter politiyrket. Foto: Tom Christer Holme

Med seg på veien fikk studentene tre råd – på vei inn i yrkeskarrieren:

1.Det første rådet er: Still deg åpen for videre læring og utnytt dine talenter.

2.Det andre rådet er: Sjekk jevnlig om ditt indre kompass er riktig innstilt.

3.Det tredje rådet er: Tenk på hver dag som en gave

Og til aller sist en liten oppfordring: Vis mot til å ta ansvar! Husk at «Jeg er modig» er en av verdiene i medarbeiderplattformen for politiet.

Politihøgskolen gratulerer både studenter og ansatte i Bodø og Stavern!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy