Følg Politihøgskolen

Nyutdannet politi på rekke og rad

Nyhet   •   jun 25, 2018 15:00 CEST

POLITIET VENTER: Det var en solid forsamling som deltok på avslutningen i Oslo rådhus. Et nytt stort kull er klar for innsats i politiet. Alle foto: Naledi Forbord

Det ble som vanlig en stilfull og flott avslutning for ca 400 politistudenter i Oslo rådhus fredag 22. juni. Stavern og Bodø hadde avslutninger dagen før, et stort kull nyutdannet politi er klar for innsats.

For avgangsstudentene startet dagen med oppstillingen og program i skolegården på Majorstua. Så var det ned til Oslo rådhus, hvor det var kulturelle innslag, hilsninger, taler – og ikke minst overlevering av vitnemål. Forventningsfulle studenter, og deres stolte familiemedlemmer, luene i været helt på slutten – en klassisk tradisjon. Tre års knallhard jobbing er over, nå venter et av samfunnets viktigste yrker, selv om mange er spente på hvor lang tid det tar før de fleste er i jobb.

Studentrådsleder Mari Holmedahl høstet stor applaus for sitt innlegg, og avsluttet på følgende måte, også sitert i Politiforum.

-Jeg er overbevist om at vi har det som skal til for å bli gode politifolk. Jeg gleder meg til å jobbe med dere. Kjære studenter; gratulerer så mye med dagen!

STOR DAG: Rektor Nina Skarpenes inspiserte studentene i skolegården på Majorstua.

Politiforum har bred dekning av avslutningene ved Politihøgskolen, og fremhever både årets lærer Einar Jakobsen og årets student ved alle studiesteder, Anne Marthe. Dessuten bilder og reportasjer fra alle avslutningene både torsdag og fredag.

Statsråd Tor Mikkel Wara var på plass under avslutningen i Oslo, og fremhevet den norske politiutdanningen som kanskje en av verdens beste, basert på høgskolens bachelorutdanning. Det var nok et viktig og velkomment signal til alle involverte.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy