Følg Politihøgskolen

Disputerte med «Lovens lange arm?»

Nyhet   •   jun 16, 2017 09:18 CEST

DISPUTERTE: Geir Heivoll forsvarte doktorgraden sin ved Universitetet i Agder.

Geir Heivoll disputerte for ph.d.-graden ved Universitetet i Agder med avhandlingen «Lovens lange arm? En studie av politibetjenters rolle som rettshåndhevere i den norske demokratiske rettsstaten».

Heivoll jobber til daglig ved Bacheloravdelingen på Politihøgskolen i Oslo. Han har fulgt doktorgradsprogrammet ved Fakultet for humaniora og pedagogikk med spesialisering i religion, etikk, historie og samfunn, på Universitetet i Agder.

I avhandlingen har Heivoll forsket på politibetjentenes rolle som lovens håndhever - og hvordan den etiske forståelsen av rollen slår ut når politibetjentene vurderer om mindre alvorlige straffbare handlinger skal forfølges formelt, eller om de kan gjøres opp på stedet.

- Det var en flott disputas. En velformulert, ydmyk og dyktig doktorand med et viktig bidrag til praksisfeltet, sier rektor ved Politihøgskolen, Nina Skarpenes.

Les hele avhandlingen og intervju med Heivoll på uia.no.

Opponenter:

Bedømmelseskomitéen ble ledet av professor Jan-Olav Henriksen, Institutt for religion, filosofi og historie, UiA. Veiledere i doktorgradsarbeidet var professor Paul Leer-Salvesen, UiA (hovedveileder) og professor Dag Michalsen, UiO (bi-veileder).

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy